E8ed978f58bfd9c4d02f400864e75d93

Fun fact: Willem-Alexander gaat graag met gezin naar de bioscoop

De koning denkt dat de bioscopen altijd relevant blijven. Hij vindt het mooi om te zien dat de Nederlandse filmsector zichzelf, ondanks de zware tegenslagen in de coronacrisis, steeds opnieuw probeert uit te vinden. Dat zei hij woensdag tijdens een digitaal gesprek met een groot aantal vertegenwoordigers van de Nederlandse filmsector.

Willem-Alexander toonde veel interesse in de sector en sprak zijn sympathie uit voor de bioscopen, de filmmakers en de exploitanten. “De bioscopen blijven altijd relevant”, zei Willem-Alexander. “Als bezoeker hoop ik snel weer mee te maken dat de theaters bezoekers kunnen ontvangen. Ik en mijn gezin maken er graag gebruik van. Het was in de zomer heel raar om soms met vijftig mensen in de zaal te zitten.”

De koning liet weten dat hij hoopt binnenkort weer een keer in Vlissingen naar de bioscoop te kunnen. Hij zou hier op maandag 13 december de première van het oorlogsepos ‘De Slag om de Schelde’ bijwonen. Helaas bleek dat niet door te kunnen gaan nadat premier Mark Rutte die avond de strengere coronamaatregelen aankondigde.

LEES OOK:

Thuiswerken in Denemarken: Frederik én Mary met leesbril

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen