Koning Bezoekt Spoedeisende Hulp Erasmus Mc Rotterdam (pool)

Willem-Alexander enthousiast over maatjesinitiatief

De koning heeft donderdag een virtueel werkbezoek gebracht aan drie maatjesinitiatieven. Hij sprak met coördinatoren van de initiatieven Laten we Welzijn, Refugee Team en Serve the City, die alle drie gesteund worden door het Oranje Fonds waarvan hij en Máxima beschermpaar zijn.

Het idee van deze initiatieven? Vrijwilligers, oftewel maatjes, worden gekoppeld aan mensen die extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Het project Laten we Welzijn helpt via deze weg bijvoorbeeld eenzame jongeren om sociale contacten op te bouwen. Jongeren met dezelfde interesses worden aan elkaar gekoppeld om ervaringen uit te wisselen en samen iets te ondernemen.

Willem-Alexander sprak over de voortgang van de initiatieven met de coördinatoren en de directeur van het Oranje Fonds, dat op 25 november een landelijke campagne start om vrijwilligers te werven. Het gesprek ging ook in op de invloed van de coronapandemie op het werk van de vrijwilligers. Zo heeft Refugee Team, dat nieuwkomers in Nederland helpt de Nederlandse taal te leren en sociale contacten op te doen, al het contact tussen de maatjes digitaal gemaakt.

LEES OOK:

Dit doet Máxima vanuit haar nieuw ingerichte videobelstudio

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.