Willem-Alexander en Máxima rouwen om doden bootongeluk

Een tragisch ongeluk gisteren met een proefvaart op de Sebangau-rivier heeft 7 mensen het leven gekost.

Er vond een proefvaart plaats op de rivier, ter voorbereiding van het bezoek van onze koning en koningin in de regio. Het gaat om het Sebangau National Park, in Midden-Kalimantan. Onder de mensen op de boot bevonden zich ook medewerkers van de Nederlandse ambassade, van wie er 1 lichtgewond raakte. 20 opvarenden konden worden gered.

Gisteren werd gemeld dat er ten minste 2 doden zijn gevallen bij de proefvaart. Vandaag is bekendgemaakt dat het om 7 doden gaat, mogelijk omdat de mensen die gisteren nog vermist waren nu zijn gevonden. Een houten boot die werd gebruikt voor de proefvaart werd overvaren door een stalen boot. Exacte details hierover zijn nog niet bekend.

LEES OOK:

Gepland was een bezoek aan een onderzoekscentrum in Kalimantan, dat in een veenbosgebied ligt. Dit onderdeel van de Indonesië-reis van Willem-Alexander en Máxima gaat nu niet door. De koning heeft zijn medeleven betuigd: “Wij zijn diep bedroefd door het tragische bootongeluk, gisteren op de Sebangau-rivier. Onze gedachten gaan uit naar de familie van de slachtoffers en de gewonden.”

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen