Willem-Alexander Maxima Royalty Magazine

Willem-Alexander en Máxima in juni niet naar Duitsland

Juni lijkt nog wat ver weg, maar er is alvast besloten om het bezoek van onze koning en koningin aan Duitsland te verzetten. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Het bezoek stond gepland voor 2 tot en met 4 juni. Het zou het laatste bezoek zijn in een serie van bezoeken die het koningspaar aan Duitsland bracht, sinds Willem-Alexander koning werd (in 2013). Ook enkele ministers en een economische missie zouden meereizen naar Duitsland.

Het bezoek kan door de strenge Corona-maatregelen in beide landen niet langer goed voorbereid worden. Eenzelfde scenario speelde zich af voor de viering van Koningsdag in Maastricht. De wil was aanwezig, maar de aangescherpte maatregelen maakten ook de nog lopende voorbereidingen te lastig. Daarna werd natuurlijk algauw duidelijk dat er helemaal geen grote bijeenkomsten en festiviteiten gepland meer mochten worden. Ook niet voor minder dan 100 mensen.

Lees ook:

De agenda van onze koning is momenteel nagenoeg leeg. Enkel voor 4 en 5 mei staan nog enkele dingen gepland, waaronder een rol voor Willem-Alexander bij de Dodenherdenking op de Dam, in Amsterdam.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen