Germany Netherlands Royalty

Willem-Alexander en Máxima: bezoek aan Expo eigenlijk te kort

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op de wereldtentoonstelling Expo 2020 niet meer dan twee landenpaviljoens bezocht. En daar balen ze behoorlijk van.

Helaas was een langer bezoek niet mogelijk, zei de koning woensdagavond tegen het ANP, vanwege het officiële programma dat nu eenmaal bij een staatsbezoek hoort.  Het bleef daardoor bij het Nederlandse paviljoen en dat van het gastland, de Verenigde Arabische Emiraten.

Koningin Máxima had graag nog veel meer willen zien. De wereldtentoonstelling in Dubai toonde volgens haar aan dat zo’n Expo ook in de 21e eeuw nog meerwaarde heeft.

SCHIJNWERPERS

Een lichtpuntje was er woensdag wel. Nederland stond met een ‘nationale dag’ extra in de schijnwerpers. Willem-Alexander opende eerder op de dag het innovatieve en reeds bekroonde duurzame Nederlandse paviljoen, ontmoette de handelsmissie die deze week ook in Dubai is, ontving kroonprins Hamdan van Dubai en dineerde in het megapaviljoen van de Emiraten.

Mocht het overigens agendatechnisch allemaal lukken, dan staat een niets een privébezoek van de royals in de weg. De Expo duurt maar liefst 182 dagen.

LEES OOK: KONING STAPT IN ‘TIJDMACHINE’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Bron: ANP