Wel of geen mondkapje bij royals?

Een mondkapje dragen of niet? Dat is een vraag die ook binnen koninklijke families wordt gesteld. Onze eigen koning en koningin hebben in ieder geval besloten het niet te doen. Ze houden natuurlijk wel gewoon afstand bij werkbezoekjes.

De Belgische koningshuisverslaggever Wim Dehandschutter uitte toch zijn verbazing toen hij de beelden zag van het uitstapje van Máxima bij APRO Filters, een bedrijf dat mondkapjes produceert voor zorgmedewerkers. “Er is vast een reden waarom ze het niet doet, maar juist bij een werkbezoek aan een bedrijf dat mondkapjes maakt, had ik verwacht dat koningin Máxima er één zou dragen. Of zie ik dat verkeerd?”, vroeg hij zich af op sociale media.

In Nederland is het geen verplichting daarnaast ging het bij APRO Filters om mondkapjes die uitsluitend voor zorgprofessionals bedoeld waren. In het buitenland zijn er wel royals die zonder mondkapje de deur niet uit gaan. De Belgische koning Filip, de Noorse koninklijke familie en het Spaanse koningspaar zijn er al mee gespot.

Lees ook:

En een prachtige zwart-wit foto van Beatrix met een hele jonge Willem-Alexander, in de wandelwagen. Genomen in het gras in de tuinen bij kasteel Drakensteyn.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen