Koningsdag 2021 In Eindhoven (pool)

W.A.’s lintjes-oproep heeft niet tot stijging aanvragen geleid

Op Koningsdag riep onze koning op toch vooral mensen die dat verdienen in je omgeving, op te geven voor het kans maken op een lintje. Toch heeft die oproep niet geleid tot een grote stijging in het aantal aanvragen, vertelt een medewerker van de Kanselarij.

De Kanselarij der Nederlandse Orden, die over het goedkeuren van de aanvragen gaat, ziet “een globale stijging van 5%”, sinds die oproep van Willem-Alexander in april. Dat wordt niet gezien als een succes. Ook is trouwens niet mogelijk om te achterhalen waar die marginale stijging vandaan komt.

Willem-Alexander sprak op 27 april uit dat hij het zo mooi vindt dat mensen die dat verdienen worden onderscheiden. “Ik wil daarom ook een oproep doen. Als je bijzondere mensen om je heen hebt: geef ze op voor een lintje”, zei hij toen.

In 2021 ontvingen 2832 mensen een lintje, waaronder ook Claudia de Breij. Hoeveel mensen dat volgend jaar zullen zijn is niet alleen nog niet bekend, er worden ook geen concrete uitspraken gedaan over het aantal aanvragen.

Werk aan de winkel dus! Wie zou jij voor een lintje willen nomineren?

Vrijwillige Brandweerlieden Ontvangen Koninklijke Onderscheidingen

LEES OOK:

Dit zijn de 10 rijkste Europese royals

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP