Tweede Dag Van Koninklijk Bezoek Dubai

Waanzinnig! Het verhaal van Empanadas Máxima

Vlak voordat koningin Máxima in Haarlem het vernieuwde Teylers Museum opende, liep ze een Argentijn tegen het lijf, gehuld in de Argentijnse vlag, met een mand vol Argentijnse lekkernijen voor haar. Dit is zijn verhaal.

Hij heet Kevin Halporn, hij is getrouwd met de Nederlandse Myrte Prins, samen hebben ze een zaak die empanadas verkoopt en is vernoemd naar de koningin.  

Halporn verliet Argentinië negen jaar geleden, toen hij 21 was, om jazzcompositie en -arrangement te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Vijf jaar geleden startte hij samen met zijn echtgenote Empanadas Máxima.

 Tegenwoordig hebben ze een winkel in die stad, verkopen ze online en hebben ze de Albert Cuypmarkt, in de Nederlandse hoofdstad, toegevoegd. Iedere maand verkopen ze 15.000 empanadas, naast andere Argentijnse lekkernijen.

In zijn vaderland is hij inmiddels een held:

‘Kookpunt van emotie’

De koningin was nog nooit in Haarlem geweest. Toen ze erachter kwamen dat ze een nieuwe kamer in het museum ging openen, besloten ze een plan te bedenken om dichterbij te komen.

‘Iemand vroeg wat het idee was. Ze hebben het pakket en mijn ID meegenomen om te controleren. Ze kwamen terug en vertelden ons dat de assistent het voor de veiligheid aan hen zou geven. We waren teleurgesteld, maar na een tijdje werden we gewaarschuwd dat de koningin had toegezegd dichterbij te komen. Het was een kookpunt van emotie.’

Die dag, nadat het beeld door alle media circuleerde, ontplofte de winkel van Máxima Empanadas. Een paar dagen later liet het Koninklijk Paleis hen weten dat ze hun gegevens zouden bewaren ‘voor het geval de koningin besluit opnieuw te communiceren’.

LEES OOK:

MÁXIMA OPENT NIEUW DEEL TEYLERS-MUSEUM

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: La Nacion