Máxima En Willem Alexander Foto 2

WA en Máxima’s geheime vakantie

Ons koningspaar vierde hun twintigjarig huwelijk met een reis naar het verleden.

Van de Rijksvoorlichtingsdienst mochten we niet weten waar koning en koningin naartoe gingen, maar de Spaanse collega’s van Lecturas zaten op te letten. En dachten na, want de twee ontmoetten elkaar voor het eerst in Sevilla. Dus lag het voor de hand dat Andalusie, in het zuiden van Spanje, de bestemming zou kunnen zijn.

Ditmaal was het de oude stad  Córdoba, waar ze een paar dagen in absolute discretie hebben doorgebracht, genietend van de goede gastronomie en met zeer weinig veiligheidspersoneel. Zo discreet zelfs, dat pas na een bezoek daar het personeel van de historische moskee in de krant moest lezen over het hoge bezoek. Koning en koningin kwamen als twee toeristen binnen en huurden ter plaatse hun gids, zonder dat er vooraf extra veiligheidsmaatregelen hoefden te worden getroffen.

Net zo ging het in de hotels en restaurants, waar de beveiliging gewoon aan dezelfde tafel mee at, alsof ze bij het gezelschap hoorden. Overigens laat de plaatselijke horeca weten dat geen mededelingen worden gedaan over wie waar sliep en at, dus officieel weten we van niets. Zoals we ook niet weten of ze zijn doorgereisd naar Sevilla, voor een nostalgische trip naar het verleden.

LEES OOK:

HET LIEFDESVERHAAL VAN MÁXIMA EN WILLEM-ALEXANDER

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Vanitatis