Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Volop Amalia in buitenlandse media

Ook buitenlandse media hebben het nieuws over Amalia’s feest opgepikt – met soms bizarre conclusies.

Ook buitenlandse media hebben het nieuws over Amalia’s feest opgepikt – met soms bizarre conclusies.

Van links tot rechts en van kwaliteitskrant tot boulevardblad en de BBC, het uit  hand gelopen feest is overal nieuws. De teneur: koningshuis door eigen schuld opnieuw in de problemen, waarbij telkens weer wordt verwezen naar de Griekenlandreis.

Het Deense Billedbladet ziet een duik in de populariteit van de Oranjes. In Duitsland pakt weekblad Gala groot uit, net als het linkse weekblad Der Spiegel. ‘Het feest is de laatste in een reeks faux pas begaan door het Nederlandse koningshuis tijdens de pandemie, wat zijn populariteit deukt’, schrijft de Britse krant The Guardian.

De Duitse krant Express haalt kritische Kamerleden aan en spreekt van een ‘schandaal’. En de Daily Mail: ‘Het is de laatste in een reeks van schandalen waarbij de Nederlandse koninklijke familie betrokken is tijdens de pandemie, die heeft geleid tot een daling van hun populariteit.’

De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vraagt zich af wat de gevolgen voor de Nederlandse monarchie zullen zijn: ‘Een zoveelste misstap, want de Nederlandse royals rijgen de “koninklijke relletjes” al sinds het begin van de coronacrisis aan elkaar. Wordt dit een controverse teveel?’ Bild maakt het helemaal bont. De grootste krant van Duitsland citeert ‘insiders van het paleis’ die vermoeden dat de verontschuldiging een afleidingsmanoeuvre zou kunnen zijn na het opduiken van liefdesgeruchten over Amalia’s Duitse vriend, maar: ‘Het is niet bekend of de miljonairszoon uit Münsterland ook op het omstreden feest aanwezig was.

LEES OOK:

POLITICI KEUREN FEESTJE AMALIA AF: REGELS GELDEN VOOR IEDEREEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.