Volgens Pieter van Vollenhoven moeten we beter gaan kijken naar deze sector

De man van prinses Margriet deelt een tweet van opiniepeiler en onderzoeker Maurice de Hond en sluit zich aan bij de gedachte dat het hoog tijd is de vleesverwerkende industrie onder de loep te nemen.

Dit alles in verband met het hoge aantal coronabesmettingen in bedrijven die vlees verwerken. Op de werkvloer staan vaak tientallen of zelfs honderden mensen dicht opeen te werken. Maar volgens veel onderzoekers, waaronder De Hond, is het niet de beperkte afstand (minder dan de voorgeschreven 1,5 meter), maar de lage temperatuur die de zogenoemde aerosolen een ideaal klimaat biedt. Die wolken van piepkleine druppeltjes zouden in de koele bedrijfshallen extra lang blijven hangen.

Pieter van Vollenhoven sluit zich hierbij aan, hij vindt dat we met z’n allen nu eens écht beter naar de vleesverwerkende bedrijven moeten gaan kijken. “Na vele verhalen van onderzoeksjournalisten en na het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de risico’s in de vleessector is het goed om nog eens de schijnwerpers te zetten op het reilen en zeilen in deze sector. Want alle verhalen en zorgen hierover zijn allemaal volledig bekend”, zegt hij. In de Tweet van Maurice de Hond wordt verwezen naar een eerder bericht van een Britse krant, die verslag deed van het hoe aantal coronabesmettingen in dezelfde industrie, in Groot-Brittannië.

Lees ook:

Prinses Eugenie bedankt ziekenhuis voor redden van haar schoonvader

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Twitter @PietervVol

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen