“Voelt raar om nu niet thuis te zijn” zegt Máxima over Corona

Op de laatste dag van hun werkbezoek aan Indonesië staat het paar tevens stil bij het Corona-virus in Nederland.

De prachtige foto bij dit artikel is op de laatste dag in Indonesië gemaakt. Máxima straalt in haar roze outfit en van de omgeving kan een gemiddeld mens alleen maar gezond jaloers raken. Toch is er ook aandacht voor de situatie in Nederland. In het bijzonder de Corona-besmettingen en alle professionals die zich er mee bezighouden.

De koning en koningin spraken dan ook hun grote waardering uit voor al het medisch, waaronder verplegend, personeel in Nederland. Mensen die volgens Willem-Alexander “in de voorste linie staan”.

Lees ook:

Máxima gaf aan hoe het voelt nu niet in Nederland te zijn: “Het is raar niet thuis te zijn. Je ziet dat mensen zenuwachtig worden.” Zelf volgen ze de richtlijnen van het RIVM zo goed als mogelijk op. Te denken valt aan regelmatig en goed handen wassen en niet het gezicht aanraken. En zo weinig als mogelijk handen schudden, waarover natuurlijk regelmatig nieuwtjes verschijnen.

De uitspraken van het koninklijk paar werden gedaan tijdens een persmoment, eerder vandaag aan de rand van het Toba-meer op Sumatra. Hier vindt de laatste dag van het bezoek aan Indonesië plaats. Willem-Alexander sloot af met de opmerking dat hij en Máxima alle artsen en verplegers een hart onder de riem willen steken.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP