Amalia Foto 7

Vervelende val Amalia

In de aanloop naar Amalia’s verjaardag op de televisie alvast wat onthullingen.

Vanavond komt Net5 met de documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon. De AVROTROS komt een dag later op NPO 1 met de special Amalia 18 jaar.

Op Net5 vertelt oud-burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema over zijn ervaringen met de Oranjes. Zo belde het hof een keer,  toen een jonge Amalia was gevallen met haar fiets. Of de fietstunnel waar dat was gebeurd niet een ‘ongelukkige bocht’ had.

In de documentaire komen ook verslaggever Sam Hoevenaar en entertainmentdeskundige Bart Ettekoven aan het woord. Royaltyfotograaf Patrick van Katwijk vertelt over zijn bijzondere momenten met de prinses.

Dionne Stax sprak voor de special van AVROTROS met verschillende mensen over het leven van Amalia en haar rol als troonopvolger. Daaronder koningshuiskenner Rick Evers en Peter Rehwinkel, staatsrechtkenner en schrijver van een boek over de prinses.

Stax ging ook in gesprek met dressuuramazone Anky van Grunsven. Zij vertelt over hoe ze Amalia, die zelf ook graag paardrijdt, ooit les heeft gegeven. Couturier Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan, een merk dat de prinsessen en hun moeder graag dragen, vertelt hoe de prinses al op jonge leeftijd een eigen smaak had. ‘Ze weet heel goed wat ze wil. Ongelooflijk, die persoonlijkheid. Ik vind het fantastisch.’

LEES OOK:

BEATRIX MAAKT ZICH GEEN ZORGEN OM AMALIA

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP