54b93acab98ccb27ed659dcacafa474c

Verrassing! Willem-Alexander plots voor de deur bij Primera-eigenaresse Maaike Neuféglise

Dat was een fijne verrassing na de heftige rellen van afgelopen week. Het onverwachte en onaangekondigde bezoek van koning Willem-Alexander “maakt je strijdbaar”, zei Maaike Neuféglise. Haar Primera-winkel in Den Bosch werd zwaar getroffen door relschoppers. Volgens de koning is zij “het gezicht” van het leed dat ondernemers door plunderingen en vernielingen is aangedaan.

“We zijn zeer vereerd. Het maakt je weer sterk. Het is goed te zien dat je door het hele land wordt gehoord en nu ook door de koning. Dit geeft extra steun. Het geeft die steun een gouden randje”, vertelt Maaike, die samen met haar man Guido de koning donderdag in de dichtgetimmerde winkel ontving. “Ons was verteld dat burgemeester Jack Mikkers zou komen, maar opeens stond de koning voor de deur. De burgemeester vroeg of het goed was dat hij de koning meenam. Het was heel bijzonder, het was een volslagen verrassing.”

Willem-Alexander kreeg van Maaike en haar man te horen over alle vernielingen en schade aan hun zaak. Vaak ook schade die op het eerste oog niet zichtbaar was. “De hele winkel moet worden gestript. De vloer kan niet meer worden gereinigd door al het glas, de deuren en kozijnen zijn ontzet en ga zo maar door. Er is heel veel moedwillig kapotgemaakt”, vertelden ze.

De verzekering was al langs geweest en heeft gelukkig toegezegd dat alle schade wordt vergoed, er is daarnaast een crowdfunding opgezet en de saamhorigheid van het door de burgemeester als “dorp” omschreven Den Bosch had veel kracht gegeven. “Het moet niet alleen gaan over de rellen, maar ook over de manier waarop steun wordt gegeven. Ik ben niet van plan om op te geven”, aldus Maaike, die haar bekendheid nu ook wil gebruiken om op te komen voor andere ondernemers in het land. Een leuke gedachte voor de toekomst had ze ook: de koning moet de winkel straks openen. “En anders heb ik altijd nog het telefoonnummer van Mark Rutte.”

LEES OOK:

Koning in gesprek met burgemeesters over aanpak rellen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen