Verjaardagsfeest Prof Mr. Pieter

In het Beatrix Theater in Utrecht vond maandagavond een feestelijke bijeenkomst plaats ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en het jubileumjaar van het Fonds Slachtofferhulp, dat 25 jaar geleden door Van Vollenhoven werd opgericht.

De genodigden – gasten uit de levensloop van Pieter van Vollenhoven en het Fonds Slachtofferhulp waaronder familieleden, enkele leden van het kabinet, hulpverleners en CEO’s – genoten van een muzikaal programma over de geschiedenis van de musical. Het programma werd samengesteld door Van Vollenhoven in samenwerking met Joop van den Ende Theaterproducties.

Aan het einde van het muzikale programma stapte staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven het podium op en verraste de jubilaris met een cheque van 100.000 euro, bijeengebracht door de aanwezigen en aangevuld door het Kabinet, ten behoeve van het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp. De avond werd bijgewoond door een groot aantal leden van de Koninklijke Familie. De vier zonen van prinses Margriet en hun partners waren aanwezig, evenals prinses Laurentien, prins Carlos en prinses Annemarie de Bourbon de Parme en de heer Tjalling ten Cate. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren ook naar Utrecht gekomen en vermaakten zich goed met de muzikale optredens van onder andere Tony Neef en Freek Bartels. Pieter van Vollenhoven gaf het startsein met een zeer grappige speech en prins Maurits besloot de avond met een dankwoord.