Vandaag 20 jaar geleden: de verloving van…

De foto bij dit artikel is om je een beetje af te leiden. Want zomaar verklappen is helemaal niet leuk. Vandaag precies 20 jaar geleden maakte een dolverliefd stel – een kroonprins en zijn Zuid-Amerikaanse aanstaande – bekend verloofd te zijn. Wat een feestje was dat!

Misschien wist je het zelf al: Beatrix’ oudste zoon, Willem-Alexander, verloofde zich met Máxima, een Argentijnse. We hadden Máxima destijds vóór 30 maart al een beetje leren kennen. Onder meer ‘de bladen’ doken op de ontluikende liefde tussen de twee.

Een klein jaar later, op de mooie datum 02-02-2002 zouden ze in het huwelijksbootje stappen. Een dag die iedereen van pak ‘m beet 30 jaar en ouder nog wel voor de geest kan halen. Door dé traan van Máxima, toen zij Adios nonino, van Carel Kraayenhof hoorde. En natuurlijk ook dé kus, tijdens de balkonscène na afloop van de ceremonie.

Maar vandaag blikken we dus even terug op hun verloving. Dit zijn beelden van vlak erna. Ontzettend enthousiaste mensen juichen het paar toe. En er worden volop handen geschud.

LEES OOK:

Royals in de zon: de leukste foto’s

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, YouTube @ Koninklijk Huis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen