King Visits Groningen (pool)

Tienduizenden kaarten uit Groningen voor koning

Willem-Alexander krijgt de komende weken waarschijnlijk tienduizenden kaarten uit Groningen. Als ludieke actie onder de noemer ‘kaart het aan bij de koning’ verspreidt de Groninger Bodem Beweging (GBB) woensdag 125.000 kaarten, geadresseerd aan Willem-Alexander, onder inwoners van de provincie Groningen. De bedoeling is dat zij een persoonlijke wens voor 2021 op de kaart schrijven en deze opsturen naar het staatshoofd.

Met deze actie wil de beweging de gaswinningsproblematiek aankaarten bij “de hoogste autoriteit van ons land”. “Hopelijk helpt een kaart aan de koning om te laten zien dat de problemen hier nog verre van opgelost zijn”, aldus Jelle van der Knoop, voorzitter van de Groninger Bodem Beweging. “De koning is immers het staatshoofd. Het is dus belangrijk dat hij zich blijft realiseren wat hier aan de hand is.”

Een cartoon van de koning siert de voorkant van de kaart. De tekst: ‘Laten we ook even weer dít jaar wat woorden besteden aan Groningen’ staat erbij geschreven. Volgens de GBB verwijst dat naar de keren dat het onderwerp in de troonrede is benoemd. Op de achterkant kunnen de Groningers een persoonlijke wens tot Willem-Alexander richten. De kaarten worden huis-aan-huis verspreid samen met regionale bladen.

LEES OOK:

Prins Christian weer buiten gespot na coronadiagnose

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.