Amalia Headshot Zomer 2020

Straf bekend: inderdaad cel + tbs voor Amalia-bedreiger

Wouter G. (32) stuurde dreigberichtjes met expliciete content naar de prinses. Ook bedreigde hij een schoolvriend van haar. De rechter komt vandaag met het vonnis. Dat is wel fiks minder dan het OM had gevraagd.

In de berichtjes werden onder meer seksuele handelingen omschrijven. Ook gaf Wouter G. aan ’te sparen voor een pistool’. Hij had plannen haar op school op te zoeken. En wilde haar ook op Koningsdag opzoeken.

De man, uit Zwolle, kreeg vandaag zijn straf te horen. Het OM had 10 maanden cel met tbs geëist. Maar de rechter besloot de bedreiger van Amalia 3 maanden cel en tbs op te leggen. Volgens de rechter heeft Wouter G. een obsessie voor het koningshuis. Begin 2016 is hij al eens – in verwarde toestand – gezien bij Villa Eikenhorst, waar Amalia toen woonde.

De berichtjes – die hij via Instagram naar Amalia stuurde – zijn van januari dit jaar. Amalia heeft de berichten ook daadwerkelijk ontvangen en zelf gelezen. Ook een vriend van de prinses werd door de man benaderd en bedreigd, tevens via Instagram.

De tbs wordt voor een periode van maximaal 4 jaar opgelegd. Het is aan Wouter G.’s behandelaars hoelang dit daadwerkelijk zal duren. Voor tbs is gekozen omdat G. weigert medicatie te gebruiken om zijn schizofrenie en gewelddadige denkbeelden onder controle te krijgen.

Amalia Alexia Ariane

LEES OOK:

Delphines 17-jarige dochter doneert haar haar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis