Koningin Máxima Bezoekt Mbo Utrecht (pool)

Stagelopen in de coronatijd: Máxima informeert hoe dat gaat

De lichting die nu bezig is met stagelopen of afstuderen heeft te maken met wat uitdagingen. Om te kijken hoe groot de impact van de coronacrisis op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten is, heeft koningin Máxima donderdagochtend een bezoek gebracht aan MBO Utrecht.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen ruim 500.000 studenten van het middelbaar beroepsonderwijs maar beperkt naar school. Ze krijgen voornamelijk online les en praktijkonderwijs vindt in aangepaste vorm plaats. Bij aanvang van haar bezoek woonde Máxima een onlineles bij en sprak ze met de schoolbestuurder, docenten en studenten over hun ervaringen met onderwijs op afstand. Vervolgens praatte ze tijdens een praktijkles ICT met docenten en studenten over manieren waarop praktijkgericht onderwijs toch door kon gaan.

De koningin bracht aansluitend een bezoek aan een ‘stagesimulator’ voor studenten van de opleiding Podium- en studiotechniek. In deze mobiele studio kunnen studenten toch ervaring opdoen, ook al kunnen ze niet echt ergens aan het werk. In de studio werd via een videoverbinding een rondetafelgesprek gehouden met onder meer een leerbedrijf en ook docenten en studenten van andere mbo-scholen. Hierin kwamen de uitdagingen en ervaringen van het mbo tijdens de coronaperiode en het tekort aan stageplaatsen in bepaalde sectoren ter sprake.

LEES OOK:

Haakon over Noorse artiesten: ‘‘Er lijkt geen einde te komen aan talent’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.