Koningsdag Amersfoort 2019

Spannend! Programma Koningsdag vandaag bekend

Of alles doorgaat hangt van de oorlog af, maar voorlopig wordt het feest in Maastricht.

Hoe precies, dat horen we vandaag, en we hebben er zin in, na een Koningsdagloos jaar vanwege corona. En omdat de koning 55 wordt is het ook nog eens een kroonjaar.

Op een persbijeenkomst zullen de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, de gouverneur van de provincie Limburg Emile Roemer en Servé Hermans, programmaleider Koningsdag Maastricht, een toelichting geven op de festiviteiten. Hoe het programma eruit komt te zien is nog niet helemaal bekend. De organisatie werkte de afgelopen tijd meerdere scenario’s uit. Inmiddels is duidelijk dat nu de coronaregels zijn verdwenen, het een volledige viering van Koningsdag zal worden zoals in 2020 de bedoeling was.

Bekend is al wel dat het koninklijk gezelschap om 11.00 uur aankomt met de koninklijke bus en uitstapt op de Sint Servaasbrug. Daarna wandelen ze ongeveer een kilometer via Vissersmaas en Het Bat, Graanmarkt, Onze Lieve Vrouweplein en Bredestraat naar het Vrijthof, waar de finale is. De wandeling zal ongeveer twee uur duren en langs optredens gaan. Het thema van deze Koningsdag is, net als twee jaar geleden de bedoeling was, Leef Maastricht!

De afgelopen twee verjaardagen van Willem-Alexander waren vanwege de coronacrisis kleiner van opzet. In 2020 bleven de koning en koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane thuis op Paleis Huis ten Bosch. Vorig jaar was het gezin in Eindhoven, zonder publiek.

LEES OOK: 

IN DEZE STAD WORDT KONINGSDAG 2022 GEVIERD

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty

Bron: ANP