Royals steunen Bernhard tijdens Hollandse 100

Prof mr. Pieter van Vollenhoven is zondag in Biddinghuizen om zijn zoon prins Bernhard te steunen tijdens de eerste editie van de 'Hollandse 100'. Bernhard schaatst tien kilometer en fietst negentig kilometer om geld op te halen voor zijn fonds Lymph&Co, dat zich inzet voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Pieter van Vollenhoven had zijn camera meegenomen om de sportieve prestaties van zijn zoon vast te leggen. Ook Bernhards vrouw Annette en hun kinderen zijn aanwezig bij de Hollandse 100. Ze gaven de prins nog een aanmoedigende omhelzing voor aanvang van het evenement.

Prins Maurits en prins Pieter-Christiaan ondersteunen hun broer Bernhard door zelf deel te nemen aan de uitdaging. Zij worden vergezeld door de ruim driehonderd deelnemers, waaronder veel BN'ers als Rossana en Patrick Kluivert en presentator Humberto Tan. Inmiddels is er ruim 200.000 euro ingezameld.

Dagprogramma

De 'oer-Hollandse duatlon' begon om 09.30 uur met tien kilometer schaatsen op de ijsbaan Flevonice. Dat wordt vervolgd met een fietsroute van negentig kilometer door Gelderland. De eerste fietsers worden rond 13.30 uur terugverwacht in Biddinghuizen.

Bernhard, die zelf ook lymfeklierkanker heeft gehad, zei: ''Sporten hielp mij tijdens de chemo, en zeker ook daarna, sneller te kunnen herstellen. Wat is er mooier dan om op deze manier met een hechte groep mensen wat terug te kunnen doen?''