Queen Maxima At Christmas Music Gala 2019

Raad eens, hoeveel kijkers trok het Kerst Muziekgala met Máxima?

Het werd gisteravond uitgezonden, op NPO 1. En in voorgaande jaren trok het programma toch wat meer kijkers. Aan Máxima en Buddy Vedder zal het vast niet gelegen hebben. Lees even mee over kijkcijfers en andere Kerstige details.

Het is één en al Kerst dat de klok slaat, natuurlijk. Zo zijn er ook veel jaarlijks terugkerende tv-programma’s die linksom of rechtsom iets met de feestdagen van doen hebben. Het Kerst Muziekgala werd dit jaar voor de 5de keer geproduceerd en uitgezonden, een klein jubileum dus.

Máxima en zanger/presentator Buddy Vedder hadden voorafgaand aan de uitzending al diverse opnamen gemaakt, waaronder ook met 12 schoolkinderen (uit iedere provincie 1). Het gala gisteravond trok zo’n 925.000 kijkers. En dat is minder dan in andere jaren, vorig jaar én het jaar daarvoor stemden namelijk nog 1,3 miljoen mensen af op NPO 1 om te genieten van de muziek.

Dit jaar was er bijzondere aandacht voor Stichting Muziek in de Klas. Het Kerst Muziekgala sloot het muzikale jaar van deze stichting af. Ook allerlei optredens van andere muzikanten van Nederlandse bodem van voorgaande jaren kwamen voorbij. Denk aan Ilse de Lange en Ronnie Flex.

Máxima is tevreden dat muziekonderwijs meer aandacht krijgt in ons land. Ze vindt het erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. En was blij te kunnen deelnemen aan het Kerst Muziekgala. Wij schreven er eerder dit al over.

Het Kerst Muziekgala in 2019, rechts in beeld Romy Monteiro, en een leerlinge. Links Buddy Vedder.

Queen Maxima At Christmas Music Gala 2019

LEES OOK:

Zien: gloednieuwe familiefoto Belgische royals!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP