Prinses Opent Gebouw Voor Beschermde Woonplekken Voor Jongeren (rotapool)

Prinses Margriet enthousiast over beschermde woonplek voor jongeren

Vrijdagochtend was prinses Margriet onder de indruk van het nieuwe pand van Stichting Maaszicht in Rotterdam. De prinses, beschermvrouw van de stichting, mocht deze beschermde woonplek voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar openen.

De prinses toonde zich opgetogen over de nieuwe woonvoorziening die een enorme verbetering betekent ten opzichte van de vorige locatie, in een voormalig klooster in het centrum van de Maasstad. Dat gebouw had volgens haar zijn charme, maar de nieuwe behuizing is eigentijds en biedt de jongeren ook privacy. “Ik vind het prachtig wat hier is bereikt. Het is fijn dat het werk hier op deze manier door kan gaan”, vertelt ze. 

Na de onthulling van een plaquette, waarmee de opening een feit was, kreeg ze een rondleiding door het nog naar verf ruikende gebouw. De prinses nam een kijkje in de keuken en ook had ze een gesprek met een van de jongeren, die na enige tijd dak-en thuisloos te zijn geweest nu een veilig onderdak had gevonden en weer vol toekomstplannen zat. Ze was heel tevreden met de eigen kamer, die al de eerste tekenen van bewoning vertoonde.

Het is niet voor het eerst dat Margriet haar bijdrage levert. Ze is al zo’n twintig jaar betrokken bij de nu 28 jaar bestaande stichting. Bij het 15-jarig jubileum had Margriet meegewerkt aan het boek Rotterdam kookt over, waarin veertig recepten werden gegeven. Doel van de stichting is zichzelf overbodig te maken, maar er zijn nu eerder meer dan minder jongeren met problemen die opvang en hulp nodig hebben, zo werd de prinses in herinnering gebracht.

LEES OOK:

Ojee! Prins Constantijn moet in zelfisolatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.