Prinses Mabel wordt 48 jaar

Prinses Mabel viert donderdag haar 48ste verjaardag met haar dochters en familie. De prinses geniet van de zomervakantie na enkele maanden van een opeenstapeling van activiteiten en reizen in haar rol als aanjager van de koepelorganisatie Girls Not Brides die wereldwijd strijdt tegen kindhuwelijken.

Mabel is er het afgelopen jaar in geslaagd het onderwerp zowel bij de VN als bij veel landen op de agenda te krijgen. Op Twitter meldt ze regelmatig over de voortgang die wordt geboekt in landen als Tanzania, Malawi en Mozambique bij het stoppen van het gebruik om meisjes al op heel jonge leeftijd uit te huwelijken. Wetten helpen daarbij, maar het eigenlijke werk en de bewustwording moet op lokaal niveau plaatsvinden weet Mabel.

Vorige maand bezocht ze in Zuid-Afrika de Wereld Aidsconferentie en daarna ging ze voor een werkbezoek naar Kenia, waar ze bij de Masai met meisjes sprak over de wijze waarop het ook daar bestaande probleem kan worden aangepakt. De meisjes waren verbaasd dat Mabel zelf pas op 35-jarige leeftijd trouwde, zo vertelde de prinses op Twitter.

Volgens Mabel is er nog veel werk aan de winkel en ze ziet voorlopig nog geen einde aan haar werkzaamheden. Ze werkte vorige maand overigens ook mee aan een promotiefilmpje, waarin onder meer ook burgemeester Eberhard van der Laan optrad, voor de volgende Wereld Aidsconferentie die in juli 2018 in Amsterdam wordt gehouden.

Vrijdag, daags na haar verjaardag, is het drie jaar geleden dat Mabels echtgenoot prins Friso overleed aan de gevolgen van zijn lawine-ongeluk een jaar eerder in het Oostenrijkse Lech.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen