Prinses Mabel wenst kinderrechtenactiviste Malala geluk toe

Vandaag heeft prinses Mabel Malala, de Pakistaanse kinderrechtenactiviste en winnares van de Nobelprijs van de Vrede, via sociale media gefeliciteerd met het afstuderen aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Die gelukswens plaatste ze bij feestelijke foto’s die Malala zelf van haar afstuderen plaatste.

De prinses is bestuurslid van het Malala Fonds, dat studieprogramma’s steunt waardoor meisjes naar school kunnen gaan en hun doelen kunnen bereiken. Die activiteiten liggen in het verlengde van Mabels werk als voorzitter van Girls Not Brides, dat strijd voert voor het beëindigen van de praktijk van kindhuwelijken. Mabel en Malala zijn dan ook al enkele keren samen opgetrokken, onder meer bij de VN.

De 22-jarige Malala Yousafzai schreef op Twitter dat ze “blij en dankbaar is.” De activiste is afgestudeerd in de studie PPE, wat staat voor filosofie, politiek en economie. “Ik weet niet wat er nu gaat komen. Maar voorlopig is dat Netflix, lezen en slapen.”

In 2012 kreeg Malala bekendheid toen zij in Pakistan campagne voerde voor het recht van meisjes om naar school te gaan. Ze werd toen door een Taliban-aanhanger door het hoofd geschoten, maar ze overleefde het. Na de aanslag werd zij behandeld in Groot-Brittannië, waar ze bleef wonen. Malala werd in 2014 de jongste Nobelprijswinnaar uit de geschiedenis.

Lees ook:

Koning Felipe trots op Spaanse volk en zorgmedewerkers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen