Prinses Irene debuteert op Boomfeestdag

Prinses Irene is vandaag voor de eerste keer aanwezig bij de nationale viering van de Boomfeestdag. De landelijke start van de jaarlijkse Boomfeestdag is in de Groningse gemeente Oldambt.

De prinses ging samen met vierhonderd kinderen in debat over het belang van bossen en het belang van een Kinderminister voor natuur en milieu.

Na het debat plantte Irene samen met vierhonderd kinderen meer dan duizend bomen in dorpsbos De Hoogte van Staatsbosbeheer. Ook plantte ze de laatste boom van de Bomencirkel in het woon- en recreatiegebied Blauwestad. In deze Bomencirkel wordt ook een boom geplant als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Sandra Reemer. Zij was ere-ambassadeur van de Boomfeestdag.

Het is dit jaar alweer de 62e editie van de Boomfeestdag. Die staat in het teken van de essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen. Hierdoor dreigt de es, een waardevolle inheemse boomsoort, uit het landschap te verdwijnen. De impact van de essentaksterfte op de dorpsbossen in Groningen is groot. Na Flevoland is Groningen de zwaarst getroffen provincie.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen