Prinses Beatrix juicht voor Nederland op tribune CHIO

Prinses Beatrix is dit jaar weer aanwezig geweest bij het Concours Hippique International Officiel (CHIO) in het Kralingse bos in Rotterdam. De prinses zat zowel zaterdag als zondag op de tribune voor het Schoufour-restaurant.

Beatrix is een fervent paardenliefhebber. Ze bezoekt regelmatig evenementen en CHIO is daarbij vaste prik: ze sloeg zelden een editie over. Zelf won de prinses in 1957 de eerste prijs bij de jachtpaarden met haar paard Foxtrot. Dit keer keek ze toe vanuit de koninklijke loge, in het gezelschap van onder meer stalmeester Bert Wassenaar en oud-hofdame Julie Jeekel-Thate. Ook voormalig grootmeesteres Martine van Loon-Labouchère bevond zich op de eretribune.

Bezoekers van het paardenevenement konden de prinses zondag bezig zien met de scorelijsten, waarop ze na elke rit de tussenstand bij hield van de FEI Nations Cup. Jur Vrielings kreeg na een foutloze rit een trots overwinningsgebaar vanuit de koninklijke loge, maar het mocht niet baten. De Belgen werden eerste, Nederland moest plek drie delen. Desondanks klapte Beatrix extra hard voor de Nederlandse ploeg springruiters, toen zij met de nummers 1 en 2 een ererondje maakten. CHIO Rotterdam beleefde dit jaar zijn zeventigste editie, volgend jaar vinden er de EK's plaats.