Prinses Beatrix dankt voor felicitaties

Van harte dank ik u voor de gelukwensen die ik ter gelegenheid van mijn verjaardag mocht ontvangen. Dit dankwoord afkomstig van prinses Beatrix staat sinds woensdag op de website van het Koninklijk Huis. Beatrix heeft de dankbetuiging voor alle felicitaties ter gelegenheid van haar 76e verjaardag persoonlijk ondertekend in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, waar ze nu ruim een week officieel woonachtig is.

De prinses vierde op vrijdag 31 januari haar 76e verjaardag. Dit deed ze in familiekring. Op televisie was veel aandacht voor haar eerste verjaardag na de troonsafstand in 2013. Zo liet EenVandaag een opinieonderzoek doen. Liefst 88 procent van de Nederlanders vond dat ze het in de 33 jaar als koningin uitstekend had gedaan. Een grote meerderheid van het volk beschouwt haar als professioneel en betrokken en ziet haar als een warm mens.

In een speciale aflevering van de TV Show ter ere van de 76e verjaardag van de prinses kwamen staatshoofden en regeringsleiders aan het woord. Koningin Margrethe van Denemarken zei in de uitzending Beatrix te bewonderen.

Odes

Een dag na haar verjaardag keken 2,5 miljoen Nederlanders naar het dankfeest Beatrix, met hart en ziel dat op zaterdag 1 februari in Ahoy plaatsvond in aanwezigheid van de koninklijke familie. De avond werd gevuld met 33 odes, één voor elk jaar van haar vorig jaar afgesloten periode als koningin van Nederland.

Beatrix arriveerde woensdag bij de Universiteit Leiden, waar ze de opening bijwoont van de driedaagse internationale conferentie Chinese Buddhism and the Scholarship of Erik Zürcher. Beatrix reist komende week voor de 55e keer naar het Oostenrijkse Lech. Daar zal ze met al haar kleinkinderen deelnemen aan de traditionele fotosessie.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen