Prinses balorig bij groepsfoto

Prins Bernhard en zijn stichting Lymph & Co houden op zondag 17 maart de vijfde en dus jubileumeditie van de Hollandse 100. Dit oerhollandse evenement ten bate van onderzoek naar lymfeklierkanker vindt opnieuw plaats in en rondom Thialf Heerenveen. En ook prinses Margriet zal weer meedoen.

De moeder van prins Bernhard was ook bij de presentatie van de vijfde editie op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De prinses schaatst al jaren mee om zo geld op te halen voor de stichting van haar zoon. Ze vertoonde zich in het speciale jasje dat voor de gelegenheid is gemaakt voor de ambassadeurs en VIP-deelnemers van het schaats- en fietsevenement. Jaarlijks worden er op die manier tonnen opgehaald voor onderzoek naar de ziekte waaraan prins Bernhard zelf ook leed.

De prins presenteerde ook twee nieuwe elementen aan het populaire evenement: de halve Hollandse 100. Voor de Hollandse 100 (10 km schaatsen en vervolgens 90 km fiets) iets te gortig is, is dit een mooie optie. ‘Vijf kilometer schaatsen en 45 kilometer fietsen, dat is zelfs zonder al te veel training vooraf te doen,’ aldus de prins.
Daarnaast hoopt hij een schaatsmarathon aan de dag toe te voegen. ‘De geluiden uit de marathonwereld als antwoord op onze uitnodiging zijn enthousiast maar concreet hebben zich nog geen ploegen aangemeld. Sommigen hebben vandaag via Willem Hut van de KNSB de uitnodiging pas ontvangen. De teams hebben tot 15 februari de tijd zich in te schrijven,’ aldus de prins.

Voor meer info: www.dehollandse100.nl

Prinses Margriet heeft een schouderblessure en die belemmert haar bij het trainen voor de Hollandse 100. Ze hoopt op tijd hersteld te zijn om op 17 maart mee te kunnen schaatsen om geld in te zamelen voor de stichting Lymph & Co van haar zoon prins Bernhard. Dit vertelde ze vrijdag bij de Jaap Edenbaan in Amsterdam, tijdens de kick-off van de vijfde editie van het schaatsevenement.

“Ik ben helaas geblesseerd, anders zou ik nu wel op de schaats staan”, zei Margriet voor de camera van het ANP. Ze vertelde dat ze een spier gescheurd heeft in haar schouder. “Maar ik doe mijn best en ik ben ingeschreven, dus ik moet wel meedoen.” De prinses vreest dat ze pas is hersteld tegen het einde van het schaatsseizoen. “Het probleem is dan dat de banen al dicht zijn bij ons in de buurt. Dus dan wordt het gewoon thuis oefenen.”

De vijfde editie van de door prins Bernhard opgezette Hollandse 100 wordt op zondag 17 maart gehouden in en rond Thialf in Heerenveen. Met De Hollandse 100 wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker. De deelnemers laten zich sponsoren bij 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer wielrennen door Friesland. Margriet is er jaarlijks bij. Vorig jaar schaatste ze in een uur de 10 kilometer vol.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen