Prinses Ariane is jarig! Haar mooiste foto´s van de afgelopen 13 jaar op een rijtje

Een feestelijke dag! De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is vandaag dertien jaar geworden. Ariane kan haar dertiende verjaardag niet vieren met haar medebrugklassers van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, dus dit jaar zal ze het thuis vieren met haar familie.

Brugklas

Ariane werd, net als haar twee oudere zussen Alexia en Amalia, geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Ze woont samen met haar ouders en zussen in Huis ten Bosch in Den Haag. Ariane zit nu in haar eerste jaar van de middelbare school, waar ze iedere dag gewoon met de fiets naar toe gaat. Dat is nu natuurlijk even anders met de coronacrisis.

Eigenwijs

De prinses heeft heel wat hobby’s. Ze houdt van paardrijden, tekenen, hockey en jazzballet. Daarnaast is ze ook muzikaal en speelt ze graag gitaar. Binnen het gezin staat Ariane bekend als de benjamin. Amalia neemt als kroonprinses een serieuzere rol op zich en Alexia is vooral bezig met haar passies voor zingen en mode. Ariane zou binnen het gezin vaak haar eigen plan trekken en zelfs een beetje eigenwijs zijn. Haar mooiste foto’s hebben we hier op een rijtje gezet!

2007

Vlak na haar geboorte met Willem-Alexander
Beeld: RVD 

2008

De éénjarige prinses in een schommelstoel
Beeld: RVD – Robin Utrecht Fotografie

2011

De eerste schooldag van prinses Ariane op de Openbare Bloemcampschool
Beeld: ANP – Lex van Lieshout

2014

Ariane op zevenjarige leeftijd
Beeld: RVD – Jeroen van der Meyde

2016

Ariane op negenjarige leeftijd
Beeld: RVD – Jeroen van der Meyde

2018

Ariane met haar twee oudere zussen Alexia en Amalia
Beeld: RVD – Erwin Olaf

2019

Ariane’s eerste schooldag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet
Beeld: RVD – Z.M. de Koning

Lees ook:

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen