Prinses Anita promoot Van Gogh in Los Angeles

Prinses Anita bezoekt woensdag de LA Art Show 2014 in Los Angeles. In gezelschap van directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum woont ze de opening bij van de kunstbeurs in het Los Angeles Convention Center.

Op deze Opening Night Première Party is ook burgemeester Eric Garcetti van Los Angeles aanwezig, evenals de Oscarwinnende acteur Tim Robbins (Mystic River). Op de receptie wordt de 50-jarige stedenband gevierd tussen Los Angeles en Bordeaux.

Het feest is de aftrap van een jaar van artistieke en culturele uitwisseling tussen beide steden. Prinses Anita is een van de vijfhonderd gasten, waaronder beroemdheden, artiesten, kunstliefhebbers, politici en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit Los Angeles en Frankrijk.

Relievo's

Prinses Anita is een fervent Van Gogh-liefhebber en promoot op de LA Art Show 2014 het Van Gogh Museum en met name de relievo's die het Nederlandse museum deze week in de Verenigde Staten introduceert. Dat zijn reproducties van de schilderijen van Vincent Van Gogh waarin de reliëfstructuur van de meesterwerken is nagebootst. De collectie relievo's bestaat uit de vijf werken Amandelbloesem, Zonnebloemen, De oogst, Korenveld onder onweerslucht en Boulevard de Clichy. De reproducties benaderen het origineel zo dicht mogelijk met craqueléscheurtjes en verschillende diktes verf.

Prinses Anita zal volgens een woordvoerster van het Van Gogh Museum veel te vinden zijn in de stand van de distributeur, die de reproducties in de Verenigde Staten verkoopt. Eerder werden deze relievo’s al verkocht en gepresenteerd in Hongkong, Taipei en Amsterdam.

Museumplein

De verkoopopbrengsten gebruikt het Van Gogh Museum onder meer voor de bouw van een nieuwe entree aan het Museumplein in Amsterdam. Prinses Anita, de echtgenote van prins Pieter-Christiaan, is een kunstliefhebber en van Vincent van Gogh in het bijzonder. Volgens de woordvoerster draagt ze het museum een warm hart toe. Eerder sprak ze een luisterboek in over de wereldberoemde kunstschilder.

De LA Art Show duurt tot en met zondag 19 januari.