The Royal Couple Closes The First Six Months With A Photo Session

Prinses Amalia wil niet meteen verder studeren

Een tussenjaar en iets van de wereld zien: dat is wat Amalia graag wil gaan doen. Willem-Alexander en koningin Máxima vertelde hier vrijdag over tijdens de jaarlijkse fotosessie. De prinses gaat indien ze volgend jaar slaagt voor haar gymnasiumdiploma niet meteen vervolgopleiding doen.

Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. “Maar er zijn nog geen plannen”, aldus koning Willem-Alexander. De coronacrisis kan ook invloed hebben. Dat kan het rondreizen over de wereld, in welke vorm dan ook, bemoeilijken of zoals op dit moment zelfs in de weg staan. Sommige landen hebben hun grenzen gesloten en Nederland raadt niet-essentiële reizen buiten Europa af.

De afgelopen maanden waren niet makkelijk voor de prinsessen. Vanwege de coronacrisis moesten ook zij onderwijs volgen op afstand. Máxima vertelde dat de schoolresultaten hier gelukkig niet onder geleden hebben. Willem-Alexander voegde hier lachend aan toe dat hij nooit had gedacht dat zijn dochters school nog eens zouden gaan missen.

Lees ook:

De Oranjes zijn klaar voor de zomervakantie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen