Prins Floris grapt: ‘Armin van Buuren heeft het vak van mij geleerd’

In zijn studententijd in Leiden begon Floris met het draaien van plaatjes. In discotheek Nexus voegde zich later ook de inmiddels wereldberoemde dj Armin van Buuren toe aan de mixers die graag hun plaatjes gedraaid zagen worden.

Floris durfde het gisteren absoluut aan om voor een mogelijk miljoenenpubliek (want: openbare live-stream) te draaien. Al is hij na zijn studententijd vooral actief geweest met draaien voor goede doelen, en op feestjes voor vrienden en familie. De prins vertelt bijvoorbeeld dat dochter Magali 5 jaar geleden een ‘discofeest’ wilde voor haar 8ste verjaardag. Zo gezegd, zo gedaan. Floris stofte zijn dj-kennis af, verdiepte zich in wat kinderen tegenwoordig graag horen en draaide een kinderfeestje bij elkaar.

Lees ook:

Na dat feestje voor Magali is hij weer wat actiever geworden. Hij is bijvoorbeeld ook te vinden op SoundCloud, een platform waarop startende en gevestigde artiesten hun nieuwe nummers, producties of delen daarvan kunnen delen. Daar – en ook de set van gisteren op Koningsdag – wordt hij behoorlijk goed beoordeeld. En het begon dus allemaal eind jaren 90, in Leiden. In dezelfde club als waar Armin kwam leuren met zijn eerste plaatjes. Floris draaide enkele van die plaatjes en de rest is geschiedenis.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen