1796f1fc72d2ebc999c7aed7346c153e

Primera-eigenaresse Maaike Neuféglise vraagt koning om mening

Willem-Alexander heeft de afgelopen dagen met “totaal ongeloof” naar de beelden en berichten gekeken van de coronarellen in Nederland. Dat vertelde hij donderdag tijdens een bezoek aan de binnenstad van Den Bosch, waar maandagavond relschoppers voor een spoor van vernieling zorgden. Hij werd door Maaike Neuféglise van de zwaar getroffen Primera-zaak gevraagd hoe hij en zijn gezin naar de plunderingen hadden gekeken.

De koning greep in zijn antwoord op Maaike’s vraag terug op gesprekken met politieagenten en ME’ers die hij tijdens zijn voorafgaande wandeling door het Bossche centrum had gesproken. Ook de politie hadden de agressie die werd getoond in onder meer Eindhoven en Den Bosch nog niet eerder meegemaakt, ook niet bij de krakersrellen veertig jaar geleden vertelde Willem-Alexander. Hij was dan ook verrast dat overal in Nederland rellen uitbraken, ook in kleine plaatsen. Dat deed Willem-Alexander denken aan oudejaarsnacht, die hij zelf had doorgebracht met de politie in Den Haag. Het was daar nog nooit zo rustig geweest, terwijl in andere, kleine steden juist veel onrust was. De koning toonde zich blij dat het de afgelopen twee avonden even rustig is gebleven, en hoopt dat dit ook zo blijft het komende weekend.

Willem-Alexander sprak vervolgens meer in het algemeen ook over de jeugd die het in deze coronatijd heel zwaar heeft. Hij zei dat ook gemerkt te hebben bij zijn eigen kinderen. De onzekerheid, het gemis van contact met vrienden en van uitgaan: dat zorgt voor problemen, die ook niet zo maar weer zijn opgelost.

LEES OOK:

Koning in gesprek met burgemeesters over aanpak rellen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen