Koningin Maxima Bezoekt Uwv

PostNL bevestigt: Máxima krijgt eigen postzegel in mei

Of beter gezegd: een speciale postzegel ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag. Want die mooie leeftijd bereikt onze koningin in mei van dit jaar.

Máxima verjaart op 17 mei. Afgelopen jaar konden we genieten van een koekjesrecept dat ze deelde. Toen waren er ook al coronamaatregelen van kracht, waardoor de koningin slechts een bescheiden feestje kon vieren. Of er dit jaar méér mogelijk is – en zeker gezien het feit dat ze een mijlpaal-leeftijd bereikt – is nog allerminst zeker. Maar wat we sinds vanmiddag wel weten is dat postbedrijf PostNL een speciale verjaardagszegel uitbrengt met Máxima’s afbeelding erop.

Althans… dat is de verwachting. Want het daadwerkelijke ontwerp van de zegel blijft nog even een verrassing, meldt het bedrijf. De zegel komt ook echt pas óp haar verjaardag in de winkels te liggen. Of bij de postagentschappen en boekhandels in elk geval. Ook Willem-Alexander kreeg een speciale verjaardagszegel, toen hij in 2017 50 jaar werd. Eigenlijk waren dat zelfs 6 verschillende zegels, die samen het leven van onze koning samenvatten. Van die 6 foto’s werd de foto waarop hij voetballend als jonge jongen te zien is gemaakt door zijn vader, prins Claus.

En dát velletje zag er toen zo uit:

Verjaardagszegels Willem Alexander 50 Jaar

LEES OOK:

Mette-Marit deelt prachtige foto van sneeuwwandeling

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP