Pieter van Vollenhoven twittert over de bloemetjes en de bijtjes

Pieter van Vollenhoven heeft een trouwe schare volgers op Twitter. En zelf is de man van prinses Margriet ook niet te beroerd om interessante berichtjes te delen via het platform. Dit keer is dat iets over anderhalve meter afstand…

Een bijzonder ‘anderhalve meter’-initiatief kan rekenen op steun van Pieter van Vollenhoven. Het is erop gericht dat wanneer er nu buiten gras wordt gemaaid – bijvoorbeeld door gemeentes – de bloeiende bloemen gespaard worden. Maaien met een beetje afstand dus. Dit om dijken en bermen vol met bloemen en insecten te krijgen, belangrijk voor de natuur.

De hashtag #alleensamen, die natuurlijk al wekenlang door de overheid wordt gebruikt om het belang van de corona-maatregelen onder de aandacht te brengen, is er mooi ingefietst. Pieter van Vollenhoven kan rekenen op retweets en enthousiaste reacties. Al zijn er ook mensen die stellen dat hoge, wilde bermen het zicht op de weg niet bepaald bevorderen. En laat verkeersveiligheid nu nét een van zijn eigen aandachtspunten zijn.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Twitter @PietervVol

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen