Pieter van Vollenhoven ook bezorgd over nieuwsberichtje

Niet alleen voorzitter geweest van de Onderzoeksraad voor veiligheid, maar ook groot liefhebber van de natuur in ons land. Pieter van Vollenhoven deelt daarom ook niet geheel onverwacht een nieuwsbericht over zorgen om de veiligheid van moestuinen.

Hij deelt via Twitter een bericht van RTL Nieuws. Sommige mensen durven geen gewassen uit hun eigen moestuin meer te eten. Het gaat om bewoners in de buurt van de kleurrijke bollenvelden. Een aantal jaren geleden bleek na onderzoek namelijk dat onze – weliswaar prachtige – bollenvelden nogal wat gif bevatten.

Sommige buurtbewoners hebben gezondheidsklachten. Ze vragen zich af of deze verband kunnen houden met het gebruikte landbouwgif op de velden. Bij het onderzoek van een paar jaar terug werd tot op wel 250 meter afstand van de bollenvelden landbouwgif in de grond en op andere gewassen aangetroffen.

Pieter van Vollenhoven deelt het nieuwsbericht waarin omwonenden zeggen zich zorgen te maken en niet meer goed uit eigen tuin durven te eten. Hij stelt dat zo’n situatie hem niet bepaald onbekend voorkomt. Maar dat er vaak eerst een onderzoeksrapport nodig is om zoiets te kunnen veranderen. Pieter van Vollenhoven was zelf jarenlang voorzitter van de Onderzoeksraad voor veiligheid. En het is overduidelijk nog altijd een onderwerp dat zijn interesse heeft: veiligheid.

Lees ook:

Willem-Alexander tussen de perenbomen in deze Zuid-Hollandse stad

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Twitter @PietervVol

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen