Pieter van Vollenhoven dankt voor wensen

Pieter van Vollenhoven heeft via Twitter zijn dank uitgesproken voor de felicitaties die hij ontving ter gelegenheid van zijn 79e verjaardag gisteren. Ook zoon prins Pieter-Christiaan was de verjaardag niet vergeten, getuige zijn reactie op het bericht: 'Gefeliciteerd Paps'.

'Twitter Vrienden en Vriendinnen, Heel veel dank voor jullie gelukwensen', begon 'de professor' zijn dankbetuiging. 'Trouw dat jullie deze datum niet zijn vergeten'. Van Vollenhoven deed de twee vergezeld gaan van een in 2006 door tekenaar Paul van der Steen gemaakt portret uit de collectie Atlas Van Stolk: 'Zie hier een tijdloos portret, dat leek mij het beste!!'

De op 30 april 1939 geboren Pieter van Vollenhoven heeft het gros van zijn verjaardagen gedeeld met de nationale feestdag, Koninginnedag. Hij deelde zijn verjaardag met zijn latere schoonmoeder koningin Juliana, en na haar aftreden handhaafde zijn schoonzus koningin Beatrix die datum als de dag waarop de koninklijke familie het land introk om haar verjaardag publiekelijk te vieren. De troonswisseling in 2013 maakte daar een einde aan. Willem-Alexander koos voor de viering van Koningsdag de datum van zijn eigen verjaardag, 27 april.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen