Ouderenbond: ‘wij hopen op warme woorden van Willem-Alexander vanavond’

Heel Nederland zit vanavond ongetwijfeld aan de buis (of de radio) gekluisterd om de toespraak van koning Willem-Alexander te horen. Dat geldt zeker ook voor onze ouderen, en hun vertegenwoordiger: Ouderenbond ANBO.

Veel ouderen in Nederland hebben het zwaar momenteel. Zij vormen een risicogroep, door hun leeftijd en kwetsbaarheid. En krijgen veel minder (of geen) bezoek van bijvoorbeeld kinderen en kleinkinderen. Voor de ouderen die al niet zo vaak bezoek kregen, is de eenzaamheid nog snijdender geworden. Zeker nu hen ook afgeraden wordt om bijvoorbeeld te winkelen en buiten te komen. Want: wie zien en spreken zij dan nog?

Ouderenbond ANBO zegt vandaag goede hoop te hebben dat koning Willem-Alexander zich vanavond specifiek richt tot deze ouderen. “Het zal deze groep enorm helpen als de koning een paar warme woorden of zinnen wijdt aan de situatie van deze ouderen”, zegt een woordvoerder.

Lees ook:

De bond vraagt familieleden om na te denken over andere manieren van (blijven) communiceren met ouderen. Digitaal via Skype of WhatsApp bijvoorbeeld, of met een potje Wordfeud.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de toespraak. Eerder spraken andere Europese vorsten hun volk al toe, waaronder Filip van België en de Noorse koning Harald. Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk deelde mooie woorden via social media. Waarmee ze meteen liet weten dat zij en Philip inmiddels goed aangekomen zijn in hun tijdelijke onderkomen Windsor Castle.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen