Oranjeverenigingen: we gaan digitaal brainstormen over Koningsdag

Corona heeft al menig evenement getroffen. En uitgerekend op Koningsdag komen natuurlijk grote groepen mensen samen. De Oranjeverenigingen in ons land bekijken nu de eventuele alternatieven.

De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen gaat zodra het kan met de leden een brainstormsessie houden. En die vindt dan natuurlijk digitaal plaats, want samenkomen is nu geen optie.

Voorzitter van de bond, Pieter Verhoeve, is tevens burgemeester van een stad: Gouda. Hij benadrukt dat de verenigingen nadrukkelijk geen grote publieksevenementen meer willen organiseren. Maar wél nadenken over andere uitingen van feestelijkheid. Te denken valt aan vlaggen. “Niet alleen voor de koning, maar ook voor al die artsen, hulpverleners en al die anderen die nu zo druk bezig zijn met het beperken van de coronacrisis”, aldus Verhoeve.

Lees ook:

De beperkingen die ons land kent, gelden tot en met 6 april, maar het advies van de bond is om ook op Koningsdag, 27 april, geen grote activiteiten te laten doorgaan. En natuurlijk zeker niet die waar meer dan 100 mensen aanwezig zouden zijn. Met de digitale brainstorm willen de verenigingen op zoek naar alternatieven die “waardevolle momenten van gemeenschapszin” zullen opleveren. Eén van de mogelijkheden is zelfs een ‘digitale viering’ van de feestdag.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen