Oplossing voor het geldtekort van de restauratie van Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk kwam 13 miljoen euro in de begroting tekort voor de restauratie en het herstel. Nu kunnen de plannen echter wel worden uitgevoerd, want de gemeente Baarn, de provincie Utrecht, het Rijksvastgoedbedrijf en de eigenaar van het voormalige woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard hebben een akkoord bereikt over het aanvullen van het tekort.

Het tekort was ontstaan doordat de MeyerBergman Erfgoed Groep minder woningen mocht bouwen dan in de oorspronkelijk goedgekeurde plannen was voorzien. Begin dit jaar, toen Paleis Soestdijk dichtging voor het publiek en het duidelijk was dat het gat in de begroting de uitvoering van de ambitieuze plannen in de weg stond, werd een externe deskundige aangetrokken om te kijken op welke wijze gezamenlijk tot besparingen of alternatieven kon worden gekomen. “De partijen zijn tevreden dat ze een oplossing hebben gevonden”, aldus het persbericht van de provincie Utrecht.

Tot december 2004 werd Paleis Soestdijk bewoond door de koninklijke familie. Het idee is dat het nu een ‘landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland’ moet worden. Op het landgoed zijn er plannen voor een hotel en woningbouw.

Lees ook:

Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat koningin Juliana op haar 71e verjaardag aftrad en de kroon overdroeg aan haar dochter Beatrix.

Veertig jaar geleden werd Beatrix koningin

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen