Queen Maxima Visits Bovenij Hospital (rotapool)

Openhartig: Máxima had graag een oudere zus gewild

Gistermiddag bracht Máxima een digitaal bezoekje aan Elance Academy Amsterdam. Tegen het einde vertelde ze dat ze eigenlijk best graag een oudere zus had gewild.

Ze sprak er met louter vrouwen. Elance heeft allerlei modules en programma’s ontwikkeld om (jonge) vrouwen bij te staan en een steuntje in de rug te geven, in allerlei fases van hun leven. Niet geheel toevallig vond het gesprek tussen onze koningin en een aantal vrouwen gisteren plaats, op Internationale Vrouwendag.

Ze liet zich tegen het einde van het werkbezoek ontvallen dat ze vindt dat eigenlijk ieder meisje een oudere zus nodig heeft. Máxima vertelde heel eerlijk dat ze dat zelf ook ontzettend fijn zou hebben gevonden. Ze zei dat ze die nu ‘niet echt’ heeft gehad. Zussen kunnen elkaar steunen en als rolmodel fungeren, meent Máxima.

Het gesprek duurde zo’n 1,5 uur en Máxima wilde heel graag weten hoeveel verschil de coaches en de trajecten betekenen voor de deelnemende vrouwen. Het gaat onder meer ook om vrouwen die de Nederlandse taal nog niet (volledig) machtig zijn. Hierop deelde onze koningin dat zij vooral door ‘heel veel te oefenen’ steeds wat beter werd.

LEES OOK:

Internationale Vrouwendag: 5 royal vrouwen in the picture

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen