Netherlands Royalty

Ook minister Bijleveld zegt: ‘beter dat koning terug is’

Het was een kort, maar heftig koninklijk ‘incident’. De herfstvakantie van onze koninklijke familie in hun Griekse vakantiewoning werd abrupt afgebroken vanwege de enorme verbazing erover in eigen land.

Het leek ook een wat opmerkelijke keuze. Ons allen werd op het hart gedrukt toch vooral goed na te denken over al dan niet op reis gaan in de herfstvakantie. En onze koning, koningin en hun 3 dochters deden precies dat: wél op vakantie gaan. Weliswaar naar een eigen – coronaproof – woning en in een gebied dat momenteel geel gekleurd is. Maar desalniettemin kwam het ons koninklijke gezin op veel verbazing en kritiek te staan.

De ophef zorgde ervoor dat Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen binnen een etmaal na aankomst op Peloponesos terug vlogen naar Nederland. Premier Rutte gaf toe dat zijn inschatting onjuist was geweest. En ook minister Ank Bijleveld – van Defensie – vindt het ‘verstandig’ dat de koning is teruggekeerd.

Zij benadrukt nog eens dat het kabinet Nederlanders juist verzocht de reisbewegingen te beperken en er niet massaal op uit te trekken. “Dan is het belangrijk dat iedereen zich eraan houdt. We hebben als kabinet zelfs tips uitgegeven over wat je kan doen in de herfstvakantie”, aldus de minister. Ze vindt het verder “ook voor de sfeer van het land belangrijk dat hij er is”. En zegt tenslotte dat het “jammer is dat het zo is gegaan”.

LEES OOK:

Eloise toont haar toffe outfit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis