2020 10 17 1

Ook BN’ers reageren op vakantie Willem-Alexander

Op social media wordt er flink over gepraat: de vakantie van Willem-Alexander. Inmiddels heeft hij rechtsomkeert gemaakt en is hij weer terug in Nederland, maar het heeft nogal wat teweeg gebracht. Zowel #koningshuis, #koning en #griekenland zijn al uren trending op Twitter. Ook BN’ers laten op Twitter duidelijk weten wat ze ervan vinden dat de koning vrijdagmiddag naar Griekenland vloog voor een vakantie en ’s avonds alweer liet weten zijn vakantie af te breken vanwege “de reacties in de media.”

Presentator Cornald Maas begrijpt niet waarom niet van tevoren is besloten dat het niet verstandig was het vliegtuig te pakken nu heel Nederland is opgeroepen thuis te blijven in de herfstvakantie. “Het echt zorgelijke is dat de koning en Grapperhaus pas ‘handelen’ na druk vanuit media etc, en zich eerder kennelijk niet hebben gerealiseerd cq zich niet hebben willen realiseren dat vakantie respectievelijk huwelijk niet handig zijn nu. Bubble-denken is dat #corona.”

Ook Maurice Wijnen vindt het onverstandig. “Je mag toch aannemen dat de gehele staf aan ‘raadgevers’ de laan wordt uitgestuurd?” Volgens Luuk Ikink heeft Willem-Alexander de koning “voor de bus” gegooid. “Hier, los deze rel ook nog maar op. Totaal onnodig, erg egoïstische beslissing.” Zanger Henk Westbroek kan er wel om lachen. “Je kan van ons vorstenhuis zeggen wat je wilt, maar 50 000 liter brandstof verdampen voor “een ommetje”? Wie zou dat niet eens een keer willen als ie ook gratis kon tanken”, twittert hij. “Hoe was de vakantie? Kort.”

LEES OOK:

‘Rutte had koning moeten waarschuwen voor vakantie naar Griekenland’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.