Beatrix Hoed 1

Ook Beatrix op werkbezoek: naar Capelle a/d IJssel

September is duidelijk back-to-work voor de Oranjes. Ook Beatrix heeft een werkbezoek in haar agenda staan. De 83-jarige prinses mag op 16 september naar Zuid-Holland om er een ‘safe house’ te openen voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Het gaat om een gebouw van zorgorganisatie Fier, dat landelijke expertise- en behandelcentra heeft op het gebied van geweld, specifiek binnen relaties en families. De ‘Veilige Veste’ wordt door Beatrix op 16 september geopend. Het biedt een veilig onderkomen voor (jonge) mensen die slachtoffer zijn geworden van relationeel of huiselijk geweld, maar ook van bijvoorbeeld eerwraak en mensenhandel.

Beatrix krijgt ter plekke een rondleiding en spreekt met bewoners en betrokkenen. De Veilige Veste heeft verschillende afdelingen. Zo kunnen moeders met jonge kinderen op een eigen afdeling terecht. En is er ook een bakkerij waar cliënten het vak kunnen leren.

Beatrix bezocht eerder al eens andere locaties van Fier. In 2015 die van Leeuwarden en Rotterdam. Onderstaande foto is van haar bezoek aan Fier Rotterdam.

Beatrix Fier 2015 Anp

LEES OOK:

W.A. aanwezig bij viering 50 jaar Ahoy

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP