2020 09 02 1 850x0 1

Ojee! 16-jarige graaf Claus gaat naar Schotse kostschool

De zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, Graaf Claus, maakt zijn middelbare school de komende twee jaar af aan Gordonstoun, de gerenommeerde internationale kostschool in Schotland. Hij is eerder deze week naar Moray vertrokken, in gezelschap van zijn moeder. Vanwege de in Schotland geldende coronaregels moesten beiden na aankomst twee weken in quarantaine. De 16-jarige Claus zal gedurende die tijd het schoolprogramma online volgen.


Claus was tot nu toe leerling aan het VCL in Den Haag. Op Gordonstoun gaat hij het Engelse eindexamen A-levels doen. Naast academische vorming biedt de school ook de mogelijkheid andere interesses – zoals sport en theater – te ontplooien. Voor Claus is interessant dat hij de kans krijgt zijn beginnende sneakerbedrijfje Grails in de vorm van een speciale opdracht verder kan ontwikkelen.

De school staat bekend om zijn internationale karakter en de brede onderwijsfilosofie van grondlegger Kurt Hahn, maar ook om zijn straffe regime in de vorige eeuw. Lijfstraffen, strikte discipline en koude douches waren de sleutel tot Hahn’s aanpak om kinderen in het gareel te houden. De Britse prins Charles, die ook naar Gordonstoun ging, heeft er trauma’s aan overgehouden.

LEES OOK:

Prinses Margriet neemt rol overleden zus over bij dit evenement

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.