Prinsjesdag: Koninklijk Paar Komt Aan Bij Grote Kerk

Oei! Zoveel stijgen de uitgaven van het Koninklijk Huis dit jaar

Komend jaar stijgen de uitgaven voor het Koninklijk Huis stijgen. Dat blijkt uit de begroting ‘Huis van de Koning’ die als onderdeel van het ministerie van Algemene Zaken dinsdag is gepresenteerd. Het bedrag dat voor 2021 begroot staat komt uit op 45,6 miljoen euro, een stijging van 1,3 miljoen ten opzichte van de begroting voor dit jaar. Het grootste deel van het bedrag is bestemd voor personele- en materiële kosten: 30,4 miljoen.

Ook de inkomsten van de leden van het Koninklijk Huis stijgen. Willem-Alexander krijgt een salaris van 998.000 euro en daarnaast een uitkering van vijf miljoen voor personeel en het runnen van de hofhouding. Koningin Máxima ontvangt in totaal één miljoen, waarvan 396.000 euro aan inkomen. Dat zijn nog eens bedragen!

Als oud-staatshoofd is 1,6 miljoen euro voor prinses Beatrix, met 564.000 euro als inkomen. Prinses Amalia krijgt volgend jaar voor het eerst geld van de staat. Dat gebeurt na haar achttiende verjaardag in december. In totaal krijgt ze dan 111.000 euro overgemaakt, waarvan 20.000 het inkomen is voor de maand december.

LEES OOK:

BLAUW BLOED-VOLGERS WILLEN DAT DE GOUDEN KOETS BLIJFT

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.