Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 1

Nieuwtje: programma staatsbezoek Noorwegen bekendgemaakt

Dat gaat een mooie mix van activiteiten worden, 3 dagen in november in Noorwegen. Naast Dubai en Griekenland staat ook een bezoek aan dit Scandinavische land op de rol.

Het bezoek vindt plaats van 9 tot en met 11 november. Zoals gebruikelijk plant het gastland allerlei activiteiten. Op 9 november worden Willem-Alexander en Máxima ontvangen door koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja. Met een heuse welkomstceremonie op het Koninklijk Paleis, in hoofdstad Oslo. Daarna legt Willem-Alexander een krans bij het Nationale Monument, ter herdenking van alle gevallenen de Tweede Wereldoorlog. En ’s avonds schuift ons koningspaar aan voor een staatsbanket.

Op 10 november staan thema’s als mensenrechten en vrijheid van meningsuiting centraal. Die dag vindt ook een gesprek plaats met de Noorse minister-president Jonas Gahr Støre. En nog wat later wordt een bezoekje gebracht aan het Nederlandse marineschip  Zr.Ms. Rotterdam. Dat ligt in de haven van Oslo.

Op 11 november worden Máxima en Willem-Alexander in Trondheim verwacht. Ze praten met kroonprins Haakon over onder meer oceaanbeheer. Ter afsluiting bezichtigen ze de Nidaros-kathedraal. Dat is de kathedraal waar Noorse vorsten traditioneel geïnaugureerd worden.

LEES OOK:

In beeld: royal vaders met hun zonen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP