Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 3

Nieuwtje: nog een buitenlands werkbezoek gepland voor Willem-Alexander en Máxima

In december pakken onze koning en koningin het vliegtuig naar een land waar ze wel vaker komen, maar dan vooral om vakantie te vieren. Ditmaal staat er een werkbezoek op de planning, en wel van 13 tot en met 15 december.

Het gaat om Griekenland. Op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou vindt een heus staatsbezoek plaats. Na Duitsland, afgelopen juli, plus het onlangs aangekondigde bezoek aan Noorwegen (in november) dus nóg een staatsbezoek in dit kalenderjaar. Toch fijn dat er weer gereisd kan worden. Het bezoek aan Griekenland zal in het teken staan van economie en innovatie, duurzaamheid, migratie en mensenrechten.

De RVD maakte bekend dat het bezoek plaatsvindt van 13 tot en met 15 december. Dat is van een maandag tot en met een woensdag. In de herfstvakantie vorig ontstond veel ophef toen Willem-Alexander en Máxima met hun dochters óók naar Griekenland vlogen, maar toen voor een zonvakantie. Premier Rutte had alle Nederlanders toen nét op het hart gedrukt de herfstvakantie vooral niet in het buitenland door te brengen. Het koninklijk paar keerde algauw terug en bood daags na het voorval excuses aan voor de ontstane ophef en hun inschattingsfout.

LEES OOK:

3x royal vrouwen die mooi grijs zijn

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP