Nieuwe website Koninklijk Huisarchief bijna in de lucht

Het Koninklijk Huisarchief is op zoek naar een webredacteur voor een nieuwe website. Vanaf dit najaar zal daar de collectie van het archief online ontsloten worden. Dat blijkt uit een vacature van de Dienst Koninklijk Huis op internet.

Op de site Culturele Vacatures staat dat de Dienst Koninklijk Huis voor het Huisarchief een Webredacteur Koninklijke Verzamelingen zoekt voor 12 uur per week. Vanaf het najaar gaat de website www.koninklijkeverzamelingen.nl in de lucht en daarvoor is een webredacteur nodig die deze site en bijbehorende social media bijwerkt.

In het functieprofiel staat dat de ideale kandidaat algemene kennis van het werkveld van het KHA heeft en zich daarin voordoende ontwikkelingen, evenals inzicht in en affiniteit met de erfgoedsector. Daarnaast wordt gevraagd om kennis van, inzicht in en ervaring met digitale en sociale media, schrijven en publiceren.

De nieuwe website is een uitbreiding van het online-aanbod van het KHA. Met enige regelmaat worden op de reguliere website van het Koninklijk Huis al kleine 'tentoonstellingen' georganiseerd, zoals rond de troonswisseling van 2013 en de tentoonstelling Willem Ii – Kunstkoning in 2014. De nieuwe website van het KHA kan de collectie nog verder 'digitaal ontsluiten', zoals in de vacature omschreven staat.